Algemeen

Kersten bestaat al sinds 1768 en is een van de grote bedrijven in Suriname. Het is met haar veertien werkmaatschappijen actief op veel terreinen: van gezondheidszorg tot electrotechnische installatie van autoverkoop tot tourisme en meer. Veel van de werkmaatschappijen bedienen dezelfde markt. Op basis daarvan is besloten om de bedrijven die op dezelfde markt actief zijn, samen te brengen in één divisie. Het resultaat is vijf verschillende divisies waar de klant een integraal pakket producten en diensten kan afnemen.

De divisie Kersten Building & Construction is een goed voorbeeld van de nieuwe aanpak. De bouwgerelateerde werkmaatschappijen hebben hun krachten gebundeld: Vensur (cement), BEM (betonproducten) en Alginco (installaties).

In ons filiaal aan de Hoogestraat, het Bouw en Advies centrum,  kunnen doe-het-zelvers, bouwproffessionals en aannemers terecht voor materialen en advies. Bezoek onze website www.kersten.sr

BEM, opgericht in 1954, is het eerste en meest ervaren betonbedrijf in Suriname. BEM vervaardigt en verkoopt bouwmaterialen en betonproducten. BEM biedt verschillende constructieoplossingen op het gebied van huizenbouw, wegenbouw, riolering, bestrating, infrastructuur en grondstoffen.

Met het oog op continuïteit is het bedrijf in 2007 van start gegaan met een aantal grote investeringen waarbij de introductie van nieuw productie-equipement in 2008 als mijlpaal aangemerkt kan worden. Bovendien zijn er ook drastische maatregelen getroffen  ter versterking van de operationele processen van BEM om zodoende een concurrentiepositie te behouden. Dit is een proces waar BEM voortdurend aan blijft werken.

Naast de standaardproducten verkoopt BEM ook op maat gemaakte producten. In nauwe samenwerking met de klant ontwikkelt en vervaardigt het bedrijf speciale producten die voldoen aan de specifieke wensen van de klant.

BEM is vooral sterk op het gebied van: